нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Microsoft прекрати преговорите за купуване на дялове от TikTok

Снимка: XanderSt / Shutterstock

Ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да забрани TikTok в САЩ, Microsoft прекрати преговорите с китайската компания, която притежава приложението, предава "Уолстрийт Джърнал".

Технологичният гигант има интереси да придобие дял в американското подразделение на социалната мрежа.

Според "Уолстрийт Джърнал" преговорите не са приключили напълно - страните очакват обявяването на позицията на Белия дом. Говорител заяви, че администрацията продължава да оценява бъдещите политики за китайското приложение и предполага, че то може да представлява заплаха за националната сигурност.

TikTok е социална мрежа, позволяваща създаването на кратки музикални клипове, концерти и за обмен на съобщения.В Китай е известна като Douyin.

Стартирана през септември 2016 г., в момента платформата е водеща за споделяне на кратки клипове в Китай и става все по-популярна и в други страни, превръщайки се в едно от най-бързо развиващите се и изтегляни приложения. Главната ѝ аудитория са тийнейджъри. TikTok е най-изтегляното приложение в Apple App Store от януари 2018 г. до март 2019 г. Според изследванията на Sensor Tower нивата на ангажираност също са доста високи: потребителите прекарват средно по 52 минути на ден в това приложение.

още от Бизнес