Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нестле затваря фабриката си в Румъния

2015

Швейцарската компания Нестле (Nestle) закрива единствената си фабрика в Румъния и премества производството в Унгария, съобщава в. "Зиарул финанчиар", цитиран от БТА.

Представители на Нестле заявиха за изданието, че са започнали процес за закриване на фабриката в западния румънския град Тимишоара, където работят близо 400 души.

"Започнахме процес за закриване на фабриката, но сме в процес на преговори със синдикатите сега", посочиха цитирани източници.

Те уточниха, че произвежданите в Тимишоара брандове, включително популярната вафла "Джо", няма да изчезнат от пазара, тъй като производството на продукцията ще бъде преместена изцяло в Унгария.

"Закриването на производствената единица в Тимишоара е изключително трудно решение, взето след детайлни анализи и прилагане на всички други алтернативи", заяви Лешек Вончиш, представител на Нестле за Румъния.

Той отбеляза, че служителите, които ще останат без работа след закриването на фабриката, ще получат компенсаторни заплати.

Фабриката, в която работят 388 души, следва да бъде закрита до края на май 2019 г. Швейцарският производител на хранителни продукти влезе на румънския пазар през 1995 г., като има общо 900 служители в страната.

Компанията заяви, че ще запази центъра си за финансови услуги в Тимишоара, където работят около 30 души, както и централния си офис в Букурещ и екипа по продажбите.

 

 
още от Бизнес
20
Четвъртък
Юни