нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Netflix придобива разработчик на видеоигри

Снимка: Getty Images

Услугата за стрийминг Netflix обяви закупуването на разработчик на видеоигри Night School Studio. Това е първата подобна сделка за услугата, се посочва в изявление на уебсайта на Netflix.

Вицепрезидентът на Netflix по разработка на игри Майк Верду заяви, че компанията е „вдъхновена от смелата мисия на разработчиците да поставят нова летва за разказване на истории във видеоигрите“, и нарече създателите на видеоигри „безценни партньори“, предава ТАСС

Блогът на Night School Studio съобщава, че студиото ще продължи работата по предварително обявеното продължение на Oxenfree и други игри.

През юли Bloomberg съобщи, че Netflix е на път да създаде екип за разработка на игри и също така ще даде възможност на потребителите да играят видео игри на своята платформа през 2022 г. Беше отбелязано, че услугата не планира да начислява допълнителни такси за тази функция - тя ще бъде включена в съществуващите абонаменти. Агенцията обаче не уточни за кои игри може да става дума.

Night School Studio е основано през 2014 г. от бившите разработчици на Telltale Games и Disney Interactive Studios Шон Кранкел и Адам Хайнс. Това е независим разработчик на игри, който пусна, наред с други, добре известните Oxenfree и Afterparty.

 

 

още от Бизнес