Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Nissan продава служебния самолет на Карлос Гон

Guliver/GettyImages

Автомобилната компания Nissan е продала служебният самолет, използван от бившия шеф на компанията Карлос Гон, съобщиха източници пред японския в. "Йомиури шимбун". Снимките на самолета обиколиха света през ноември 2018 година, когато малко след пристигането си с него на летище Токио-Ханеда, Гон беше арестуван от японската прокуратура по подозрения за финансови измами. В доклад, публикуван в началото на тази година ръководството на Nissan обвини Гон, че е използвал самолета на компанията за лични цели. Обвинението е едно от многото други за тежки злоупотреби, които компанията отправи към бившия си шеф, припомня БТА.
Цената на нов модел от този самолет, произведен от американската компания Gulfstream Aerospacе, е над 7 милиарда йени (58 милиона евро), уточнява в. "Йомиури шимбун".
Карлос Гон, който беше на свобода под гаранция в очакване на процеса в Япония със забрана да напуска архипелага, успя да избяга в края на декември в Ливан по мистериозен начин и с помощта на съучастници, организирали маршрута на бягството с наемане на други самолети.
Токио официално поиска от САЩ да екстрадират двама американци - Майкъл и Питър Тейлър, за да бъдат съдени в Япония. Двамата са заподозрени, че са помогнали на Гон за бягството му и бяха арестувани през май в района на Бостън, припомня АФП.

 

още по темата
още от Бизнес