нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нова услуга: Хотели предлагат месечни абонаменти за настаняване

Getty Images

Карта за фитнес? Да. Достъп до стрийминг услуги? Разбира се! А, какво ще кажете за абонамент за хотел?

Независимо дали за работа, или почивка, хотелиерите въвеждат нов модел, свързан с престоя на гостите си, в опит да разшивят обхвата на индустрията, пише CNBC.

Водещи имена като InterContinental Hotels Group, Marriott и Accorса сред имената, които вече предлагат месечни планове, за да привлекат работещите дистанционно, които искат да сменят поне за кратко хоумофис обстановката.

В Сингапур срещу месечна вноска, варираща от 1100 до 1970 долара, посетителите на InterContinental получават достъп до работни пространства, стаи и допълнителни съоръжения, включени в нов пакет „работа от хотела“. Междувременно от френската верига Accor също разглеждат възможността за въвеждане на месечни такси и обмислят реогранизирането на стаи за настаняване в частни фитнес зали и звукозаписни студия. Marriott, от своя страна, ще обяви плановете си по темата в идните седмици.

Подобна тенденция се наблюдава и при туроператорите – по-рано групата за луксозни пътувания Inspirato обяви плановете си стане изцяло базирана на абонаменти. Така срещу 2500 долара на месец базираната в Денвър фирма позволява на клиентите си да се настанят без ограничения в общо над 300 обекта за настаняване по света.

още от Бизнес