Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Още по-близко до природата

102

Теофил Петров е изпълнителен директор на Green Life Development. Част е от екипа от 2007 г., като преди това заема позицията финансов директор. Има дългогодишен опит като старши финансов експерт, финансов мениджър и финансов директор в български холдинги в сферата на производството, търговията и енергетиката.

Снимка: Юлиан Донов

Green Life следва концепцията да създава имоти, които стават част от обграждащата среда, споделя Теофил Петров, изпълнителен директор на строително-инвестиционната компания

- Господин Петров, в каква посока трябва да се развива градската среда в София, за да може столицата ни един ден да влезе в топ 10 на най-зелените и модерни места за живот и работа в Европа?

- На този етап е необходимо да насочим усилията си към новите квартали - "Витоша" и "Кръстова вада". Потенциалът им не бива да се пропилява с необмислени действия. Затова e от особена важност правилното им и дългосрочно планиране. Това ще ни даде възможност да видим високо качество на живот в тези райони, които разполагат с ключови предимства като близост до планината и преобладаващо ниско строителство. Важен фактор е готовността на общината да се движи успоредно с нас, инвеститорите, при развитието на новите жилищни зони, а не след нас, както се случи в "Манастирски ливади".

Акцент на всички ангажирани в бизнеса трябва да бъде изграждането на ясен облик на новите райони и насърчаване на личната отговорност на съсобствениците към поддържането на една качествена среда на живот не само зад вратата на жилището, но и пред входната врата на сградата. Ако искаме да виждаме красиви сгради с добре поддържани прилежащи пространства, трябва да приемем, че отговорността е колективна и всеки един от нас има своята роля за подобряването на средата, в която живеем.

- По какъв начин сградите на Green Life се вписват в тази концепция?

- Ние сме категорични, че в градска среда оградените жилищни площи не са решение, а предпоставка за задълбочаване на проблемите в районите. Не можем да изградим затворен комплекс в центъра на града, нито да сложим огради на съществуващите вече сгради. Ако искаме да подобрим цялостно средата и да създадем общност между всички живущи, изграждането на отделни "оазиси" няма да постигне подобен ефект. Именно затова предпочитаме в градовете да не изграждаме затворени жилищни комплекси. Green Life винаги следва концепцията да създава имоти, които стават част от обграждащата среда, подобрявайки цялостната є визия. Във всеки наш проект се стремим да осигуряваме добре развита социална и околна среда на клиентите си, без да правим компромис с прилежащата инфраструктура.

- Кой е последният проект на компанията ви и какво ново да очакваме през 2018 г.?

- Vita Verde в кв. "Витоша" е един от най-новите ни проекти. Архитектурата на комплекса следва най-модерните и актуални тенденции в сферата на строителството, а качеството се гарантира от най-добрите строителни материали. Проектът Vita Verde е насочен към модерния човек, който търси комфортен и уютен дом близо до природата. Потенциалните купувачи получават не само качествен апартамент с изумителна гледка, но и една нова микросреда, в която да градят живота си. Vita Verde разполага с просторен вътрешен двор - зелените площи заемат почти 50% от целия парцел, което създава атмосфера на извънградско жилище.     

Green Life Development & Resorts е инвестиционна компания с над 15-годишна история и лидерска позиция на българския пазар на ваканционни имоти. Дейността є се развива в две направления - инвестиции във ваканционни и градски имоти и хотелиерски бизнес в управляваните от дружеството комплекси в Созопол, Банско и Пампорово. Green Life Development & Resorts предлага атрактивни имоти, разположени на ключови локации и построени изключително висококачествено, с красив дизайн и модерен интериор.

Advertorial: Венцислав Савов

още от Бизнес
18
Петък
Януари