нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Петър Андронов избран за "Банкер на годината" за пети път

Снимка: Юлиян Донов

Петър Андронов беше избран за "Банкер на годината" за пети път в своята кариера на церемония, организирана от в. "Банкер", съобщиха от KBC Group - България. Наградата е била връчена от Кирил Петков, бивш министър на икономиката и настоящ депутат в 47-ото Народно събрание. Петър Андронов получава отличието в годината, в която беше назначен на най-високата позиция, заемана някога от българин в една от водещите финансови групи в Европа - KBC Group, се изтъква в прессъобщението.

Призът "Банкер на годината" идва като най-високо признание за спечеленото доверие на белгийската група, която му повери бизнеса си в основните си пазари България, Ирландия, Словакия и Унгария в качеството му на главен изпълнителен директор на "Международни пазари" и член на Управителния съвет на KBC. По-рано през годината той зае и позициите на председател на Надзорните съвети на ОББ и ДЗИ. 

Три от титлите "Банкер на годината" Петър Андронов получава след едни от най-значимите инвестиции на KBC Group у нас. Първият си приз взима още през 2009 г., непосредствено след придобиването на СИБАНК от белгийската група, а през 2018 и 2021 г. призовете следват съответно успешното обединение между ОББ и СИБАНК и обявяването на намеренията на KBC Group да придобие "Райфайзенбанк" в България след необходимите регулаторни одобрения. 

Петкратният носител на титлата "Банкер на годината" (2009, 2015, 2018, 2020 и 2021 г.) е  и победител в конкурса "Мениджър на годината" през 2015 г., носител на Приз "Буров" за банково управление (2018 г.), "Мистър Икономика" (2016 г.) и мн. др. Носител е на кралски орден на Кралство Белгия (2016 г.). 

още от Бизнес