нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

По примера на Amazon: Tesco откри първия си безкасов магазин

Снимка: Getty images

Британската верига супермаркети Tesco отвори днес първия си магазин без каси и продавачи, следвайки примера на технологичния гигант Amazon, съобщи "Яху Нюз".

Новият магазин, който е час от формата GetGo, се намира в High Holborn в центъра на Лондон. В него клиентите ще могат да пазаруват без да сканират продукти или да използват каса.

Те просто ще трябва да изтеглят на смартфоните си приложение на Tesco. От компанията обясниха, че клиентите няма да могат да пазаруват в магазина без профил в приложението.

Tesco си партнира с израелската компания Trigo, която е оборудвала супермаркети в Нидерландия и Германия с нужната технология. От Trigo определят магазина като „напълно автономен“.

Технологията представлява комбинация от камери и сензори за тегло, които установяват какво е закупил всеки клиент. При излизане от магазина клиентите се таксуват директно през приложението

Камерите не използват технология за лицево разпознаване, но проследяват движенията на тялото. От компанията казват, че визуалните данни от клиентите няма да се съхраняват.

още по темата
още от Бизнес