Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Потреблението в страната расте тласнато от покупки на лекарства, обзавеждане и храна

27

Shutterstock

През септември 2018 г. оборотът в търговията на дребно нараства с 0,3% спрямо предходния месец. На годишна база ръстът е от 4,6%.

През септември 2018 г. в сравнение със същия месец на 2017 г. оборотът нараства по- значително при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 12,5%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - със 7%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 6,8% и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6,2%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 3,8%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 0,5%.

През септември 2018 г. се наблюдава ръст на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3,9%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2,3%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1,2%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0,7%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0,6%.

Намаление е отбелязано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2,7%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 1,2%.

още от Бизнес
23
Петък
Август