нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Радев: София е в Топ 10 на дестинациите за стартиращ бизнес

Снимка: Мениджър нюз

Над 2000 стартиращи предприятия са създадени в България през последните пет години, разкрити са 15 000 места само в тази сфера, а София вече е в Топ 10 на дестинациите за стартиращ бизнес. Това отбеляза президентът Румен Радев на среща на "Дондуков" 2 на български стартиращи фирми с представители на водещи германски компании с бизнес у нас.

Срещата се организира по инициатива на държавния глава и в партньорство с Германо-българската индустриално-търговска камара, предава БТА

Подкрепата за стартиращите предприятия увлича много млади хора да търсят своята реализация в България, заяви още президентът.

Страната ни има всички необходими компоненти за развитие на стартиращ бизнес - знание, хора, амбиция, смели идеи за предприемачество. Това, което по думите на президента може да се направи, е да се способства тези елементи да се свързват по по-добър начин и българската екосистема за стартиращи предприятия да се свърже с други големи системи. Тук е ролята на държавата и на институциите да способстват тези връзки, да дават възможност на таланта на младите предприемачи да се разраства, посочи президентът.

В приветствието си Румен Радев изтъкна още, че Германия е най-големия външно-търговски партньор на България и стратегически инвеститор. Германският бизнес носи не само ноу-хау, той носи положителния модел на добри бизнес практики, които влияят за подобряване на икономическата среда и на бизнес културата в България, каза президентът Радев. Той посочи, че в Германия има изградена стабилна екосистема за стартиращи предприятия, която всяка година създава компании, които бързо стават световно известни.

Стартъпите и иновациите създават връзката между настоящето и бъдещето, а такива срещи и инициативи допринасят българските стартиращи компании да излязат на световната сцена, заяви от своя страна Тим Курт, президент на Германо-българската индустриално-търговска камара.

В рамките на срещата стартиращи компании направиха презентации за дейността си и представиха своите бизнес идеи и очаквания пред българската стартъп екосистема.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на голямата актриса Стоянка Мутафова.

 

Борьбу с инакомыслием надо начинать с запрета многоточия...

Источник: https://nekdo.ru

Борьбу с инакомыслием надо начинать с запрета многоточия...

Источник: https://nekdo.ru

още от Бизнес