Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Регионалният министър обещава 17 нови тунeла

100

17 нови тунела са в различен етап на подготовка, съобщи регионалният министър Николай Нанков пред Нова тв. Някои от тунелите вече се строят, други се проектират, трети са в ранен етап на предпроектни проучвания.

Само на магистрала „Струма” ще има 8 тунела, а на магистралата Русе-Велико Търново – 6.

Според министъра до 2023 г. тунелите ще бъдат готови.

 34 са съществуващите тунели в страната, те се ремонтират поетапно, каза Нанков.

За строителството на магистрала до Калотина Нанков уточни, че в момента тече процедура по избор на изпълнител. „До месец ще финализираме тръжните процедури. Ако няма жалби, още през 2018 г. стартираме с изпълнението и в рамките на 2 години ще сме готови”, заяви Нанков.

Освен това той коментира, че до средата на годината ще започне обществената поръчка и за скоростен път от Видин до Ружинци.

„Забързахме се отново и с 1 месец по-рано ще започнем обществената поръчка за най-тежкия участък – между Ботевград и Мездра”, заяви Нанков.

Той уточни обаче, че има риск от обжалване на обществените поръчки.

През март по думите на министъра започва и строителството на новия ЛОТ на магистрала „Хемус” от Боаза до разклона за Ябланица. До края на годината пък се очаква пускането на нова отсечка от магистралата към Гърция. Участъкът от Благоевград към Крупник ще бъде пуснат предсрочно през ноември.

още от Бизнес
19
Вторник
Февруари