нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Рекорд при онлайн продажбите на Черния петък в САЩ

Снимка: Guliver / Getty images

Рекордните 9 млрд. долара са били похарчени за онлайн пазаруване на Черния петък в Съединените щати. Това представлява ръст 21,6% спрямо миналата година, сочат данни на Adobe, която анализира интернет транзакциите в 80 от 100-те най-големи търговци на дребно в САЩ, предава Си Ен Би Си.

Това нарежда тазгодишния Черен петък на второ място по онлайн покупки в историята на САЩ след миналогодишния Кибер понеделник – първият понеделник след Деня на благодарността. Очакванията са този понеделник да счупи миналогодишния рекорд, като прогнозите са потребителите да похарчат между 10,8 млрд. и 12,7 млрд. долара – ръст между 15% и 35% в сравнение с миналата година.

Силните резултати се дължат основно на пандемията от коронавирус, която накара много хора да останат вкъщи и да пазаруват онлайн.

 „Нови конзоли, смартфони, телевизори и умни устройства са традиционните покупки по време на Черния петък, но тази година те делят място в количката за пазаруване заедно с хранителни стоки, дрехи и алкохол – продукти, които в предходни години се купуват директно от магазините“, отбелязва Тейлър Шрайнър от Adobe Digital Insights.

още по темата
още от Бизнес