Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Roll-Royce съкращава над 4500 служители

100

Shutterstock

Британската компания Roll-Royce съобщи, че ще съкрати 4600 работни места, предимно във Великобритания, като част от плановете за опростяване на административната си дейност и за да спестява 400 милиона британски лири (536 милиона долара) годишно до края на 2020 година, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Производителят на двигатели за Airbus и Boeing уточни, че съкращенията и реформите ще му струват 500 милиона британски лири. Разходите ще бъдат разпределени през 2018, 2019 и 2020 година. Ще бъдат отчетени като отделен еднократен разход, което ще позволи на компанията да се придържа към целите си за свободни налични средства.

Тези промени ще ни помогнат да постигне в средносрочен и дългосрочен план равнище на свободни налични средства доста над близкосрочната ни амбиция от около 1 милиард британски лири до около 2020 година, посочи в съобщение главният изпълнителен директор Уорън Ийст.

Намаляването на персонала и промените в бизнеса се случват в момент, в който най-голямото подразделение на Roll-Royce - подразделението за самолетни двигатели - е под натиск, тъй като проблеми с някои от двигателите на компанията доведоха до спиране от полети на самолети и жалби от самолетни компании, отбелязва Ройтерс.

Roll-Royce има 55 000 служители по света, от които 26 000 са във Великобритания. Това съкращаване на персонала бе предхождано от предишни закривания на работни места под ръководството на главния изпълнителен директор Уорън Ийст, който се присъедини към компанията преди три години със задачата да подобри състоянието й.

още от Бизнес
18
Понеделник
Февруари