Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ryanair без полети поне до юни

Getty Images

Авиопревозвачът Ryanair очаква спиране на всичките си полети до месец юни, тъй като все повече държави затварят въздушните си пространства. Това стана ясно от официално изявление на изпълнителния директор Майкъл О‘лиъри, разпространено в социалните мрежи.

„Очакваме заземяване на полетите ни от 24 март нататък. Предложихме самолетите си на всички правителства от ЕС, както за спасителни полети, така и за транспортиране на жизненоважни лекарства, защитна екипировка и хранителни продукти от първа необходимост“, заяви О‘лиъри и добави, че основен приоритет е здравето на екипажите и пътниците, както и, че ще следват всички инструкции на властите.

От компанията добавят, че всеки клиент, засегнат от мерките заради коронавируса, до 2 седмици ще получи имейл, който ще му даде право на избор какво да направи с резервацията си.

Служителите в офисите на авиолиниите от групата Ryanair, в която влизат още нискотарифните Lauda, Buzz и Malta Air, са намалени с 50%, за да бъде осигурена необходимата социална дистанция между тях.

още от Бизнес