Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ryanair възстановява полетите от 1 юли с нови условия за пасажерите

Getty Images

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще възстанови изпълнението на 40% или близо 1000 полета от 1 юли, но при определени условия за пасажерите, предаде „Ройтерс“.

Задълженията ще включват покриване на лицето с медицинска маска или друго изделие, както и предварително уведомяване на екипажа на самолета за използване на тоалетната, така че да не се образуват струпвания. Кабините на летателните апарати ще бъдат дезинфекцирани всяка вечер, а продажбите в брой на борда ще бъдат забранени. Всеки клиент ще бъде насърчаван предварително да измерва температурата си.

По-рано този месец главният изпълнителен директор Майкъл О‘лиъри съобщи, че постепенно ще възобновяват работата си, като през август 50% от полетите вече ще се изпълняват по график, но поне половината от местата е вероятно да останат празни заради слабото търсене.

Освен това О‘лиъри определи като „идиотски“ плана на Великобритания за поставяне на пристигащите от чужбина под 14-дневна карантина в местата им за настаняване. „Така или иначе е непроменим и неприложим, затова мисля, че хората до голяма степен ще го игнорират, което не е добре“, коментира той. Страната е един от трите най-големи пазари на компанията.

Ryanair спря повечето си полети още в края на март, а миналата седмица подаде иск в съда на Европейския съюз за отмяна на одобрената от ЕС програма на Швеция за гарантиране на заемите за авиокомпании на стойност 455 млн. евро.

още от Бизнес