Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Samsung очаква спад с над 50% на оперативната си печалба

Снимка: Guliver / Getty images

Samsung Electronics очаква оперативната му печалба за периода юли-септември да бъде с над 50 процента по-ниска на годишна основа на фона на по-вялото търсене на компютърни чипове, съобщиха Асошиейтед прес и Си Ен Би Си.

Южнокорейският технологичен гигант прогнозира оперативна печална на стойност 7,7 трилиона вона (6,4 милиарда долара) за третото тримесечие, което е спад с 56,2 процента спрямо същия период миналата година.

Ако прогнозата е точна, печалбата все пак ще бъде малко по-висока от средната прогноза на Refinitive Smartеstimate от 7,1 трилиона вона.

Най-големият производител на смартфони в Южна Корея посочи, че приходите за третото тримесечие вероятно ще са се увеличили с 5,3 на сто спрямо миналата година до 62 трилиона вона (52 милиарда долара).

Също като останалите производители на чипове Samsung изпитва затруднения в условията на ниско търсене и ниски цени на чипове памет в продължение на почти година заради корекции в наличните количества и излишък в предлагането, предава БТА.

Ситуацията в сектора обаче изглежда се подобрява и има признаци за всеобхватно възстановяване, отбеляза старши анализаторът Санжев Рана от Си Ел Ес Ей.

Samsung не дава подробности за представянето на отделните си подразделения. Окончателният финансов отчет на компанията се очаква по-късно този месец.

още по темата
още от Бизнес