нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

САЩ обвиниха основателя на Nikola в измами

Кадър: Nikola

Прокуратурата на САЩ в Манхатън повдигна три обвинения на основателя на Nikola, Тревър Милтън, за измами с ценни книжа и за предполагаемо подвеждане на инвеститори в компанията му за електрически камиони, предаде Fox Business.

Милтън се оттегли от поста на главен изпълнителен директор на стартъпа през миналия септември след информация за измами, оповестена от Hindenberg Research. За някои от тях компанията призна, че има заслуги. Акциите на Nikola се сринаха след това.

Милтън е обвинен, че е давал неверни и подвеждащи изявления, свързани с продуктовото и технологичното развитие на компанията, в социалните медии и телевизията, както и в интервюта за печатни медии и подкасти.

В съобщение, разпространено от Nikola, се казва, че обвиненията са насочени персонално към Милтън и производителят на е-камиони не е замесен.

Предприемачът няма много изяви след напускането си, но все още има голям дял в компанията.

Nikola разработва тежкотоварни превозни средства с водород и батерии и планираше да сглобява пикап в партньорство с General Motors. Сделката обаче пропадна след оставката на Милтън.

още от Бизнес