Шефът, уволнил 900 служители по Zoom преди Коледа, се завръща на поста си

Шефът, уволнил 900 служители по Zoom преди Коледа, се завръща на поста си

Главният изпълнителен директор и основател на онлайн ипотечния кредитор Better.com, който стана известен с това, че преди Коледа уволни 900 служители чрез разговор в платформата Zoom, се връща на работа, предаде Си Ен Ен.

Вишал Гарг се завръща към „задълженията си на пълен работен ден“ като главен изпълнителен директор, става ясно от писмо, изпратено до служителите на компанията във вторник от борда на директорите. В писмото се отбелязва, че Гарг е използвал отпуска, който си взе след скандала, за да „размишлява върху лидерството си и да се свърже отново с ценностите, които правят Better страхотно място“.

От писмото се разбира още, че компанията търси нови мениджъри и ръководител на отдел „Човешки ресурси“, които да въведат промени във фирмената култура.

Си Ен Ен припомня, че през декември Граг съкрати 9% от персонала на компанията по време на конферентен разговор в Zoom. „Ако участвате в този разговор, вие сте част от злощастната група, която ще бъде съкратена. Службата ви тук се прекратява незабавно", бяха думите на Граг от разговора в Zoom.

Главният изпълнителен директор обеща да изпрати имейл, в който да даде повече детайли за масовото съкращение, но според служител на компанията, говорил със Си Ен Ен, веднага след конферентният разговор той е изгубил достъпа си до служебния си компютър, телефон, имейл и всички други канали за комуникация.

Гарг също е изпратил лично писмо до служителите във вторник.

„Разбирам колко трудни бяха последните няколко седмици. Дълбоко съжалявам за безпокойството и смущението, които моите действия причиниха. Прекарах много време, мислейки за това къде се намираме ние като компания и за типа лидерство, от което Better се нуждае... и за лидера, който искам да бъда."

 Писмото демонстрира сериозна промяна в тона на Гарг в сравнение с преди няколко седмици, когато той използва професионалната мрежа Blind, за да обвини служителите си, че „крадат“ от своите колеги, като работят само по два часа на ден, които отчитат за осем.

Better.com се оценява на 6,9 милиарда долара. Компанията зае първото място в класацията с най-добри стартиращи фирми на LinkedIn през 2021 и 2020 г. Подкрепеният от Softbank ипотечен кредитор иска да излезе на борсата, но засега отлага тези си планове поради скандала с Гарг и съкращенията, пише Блумбърг.