Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

SpaceX стартира производство на медицински материали

Getty Images

Авио-космическата корпорация SpaceX пренасочва усилията си в производството на медицински материали, които да дари на болници и други бизнеси в САЩ, предаде CNBC. С това тя последва примера на редица компании, които вече са ангажирани с подкрепа на хората на първа линия по време на пандемията от COVID-19.

Първите 75 щита, произведени през изминалия уикенд, както и 100 медицински облекла, вече са доставени на лечебно заведение в Калифорния, предстои изпращане и на дезинфектанти.

Служителите, голяма част от които в момента работят от вкъщи, са убедили ръководството на компанията да организира съвместно с Червения кръст ден за дарение на кръв, в което да се включат и самите те, тъй като вследствие на коронавируса кръводарителите драстично започнаха да намаляват.

Недостигът на предпазни материали накара хиляди лекари в страната да използват социалните мрежи, за да призоват с хаштаг #getmeppe всеки, който има възможност, да се включи с дарение на такива.

Основателят на компанията Илон Мъск изглежда променя възгледите си за коронавируса, след като по-рано този месец описа паниката около него като „глупава“.

В миналия петък обаче предприемачът купи 1200 респираторни апарата от Китай, като 1000 от тях вече са доставени в болници в Лос Анджелис. Заводите на притежаваната от него Tesla имат готовност да стартират производство на дихателна апаратура в следващите няколко дена.

още по темата
още от Бизнес