нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Starbucks вдига заплатите на част от служителите

Getty Images

Starbucks повишава почасовите заплати на част от служителите си, докато ресторантьорската индустрия се готви за по-висока минимална заплата, когато новоизбраният президент Джо Байдън встъпи в длъжност.

От 14 декември баристи, началници на смени и обслужващите в кафенета, наети преди 24 септември, ще получат увеличения във възнагражденията си от поне 10% според вътрешна бележка, получена от CNBC. Персоналът, работил в оперирани от компаниите локации, ще получат увеличение с поне 11%. Стартовите заплати ще бъдат увеличение с 5%, за да помогнат на мениджърите на кафенета да намерят повече работници.

Starbucks, известна с по-щедрите ползи и заплащания в сравнение с другите търговци на дребно и национални ресторантьорски вериги, вече плаща над минималната заплата.

Бележката, написана от Росан Уилямс, президент на обектите в САЩ и Канада, е от 2 ноември, ден преди изборите в Америка.

Повишаването на заплатите се случва на фона на исканията на гражданите за по-висока минимална заплата. Повече от десетилетие почасовото заплащане е 7.25 долара на час, а индустрията очаква повишение по време на мандата на Джо Байдън.

още от Бизнес