Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Световната банка се надява да има нов президент до средата на април

69

Снимка: Guliver/ Getty Images

Световната банка се надява да избере нов ръководител на мястото на президента Джим Йон Ким, който напуска поста от 1 февруари, до традиционната пролетна среща, планирана за 12-14 април във Вашингтон. Това се посочва в изявление, разпространено  от пресслужбата на банката и цитирано от ТАСС. 
Кандидатурите трябва да бъдат представени през периода от 7 февруари (...) до 14 март. Новият президент се очаква да бъде избран до пролетната среща през 2019 година, информира пресслужбата.
След края на периода за издигане на кандидатури изпълнителните директори ще съставят кратък списък от максимум трима кандидати и с тяхно съгласие ще публикуват имената им. Изпълнителните директори ще проведат интервюта с всички кандидати от краткия списък и новият президент, както се очаква, ще бъде избран до пролетната среща за 2019 година, се посочва в документа. 
В понеделник Световната банка разпространи изявление, че Джим Йон Ким напуска президентския пост от 1 февруари. Ръководството на институцията ще бъде временно поето от главният изпълнителен директор на банката Кристалина Георгиева. 
Джим Йон Ким пое длъжността президент на институцията от 1 юли 2012 година с мандат от пет години, а през 2016 г. бе преизбран. Вторият му мандат би трябвало да изтече през 2022 година. 

(БТА)

още по темата
още от Бизнес
20
Четвъртък
Юни