Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тайтън Гейт: Най-динамичната технологична компания

963

Пресиян Каракостов (вляво), основател и изпълнителен директор на Тайтън Гейт получава приза за най-динамична компания в сектор Технологии

 

Две първи места завоюва през ноември тази година технологичната компания Тайтън Гейт с рекорден ръст на приходите си от близо 240% в годишната класация на издателство Капитал, “Гепард 2016”. Рейтингът измерва най-динамичните малки и средни компании в България. Първото отличие на Тайтън Гейт е на национално ниво – в сектор Технологии, а второто е за лидерство сред всички компании в регион Варна.

Класация Гепард се провежда за десета поредна година и обхваща над 1500 компании от различни сектори в цялата страна. Тя е една от най-значимите платформи, които представят успехите и предизвикателствата на малките и средни фирми в България. За 2015 г. средният ръст на приходите на всички компании в класацията е 70%. Тайтън Гейт заема челната позиция с рекорден ръст на приходите от 240%, при среден годишен ръст на топ 30 от националната класация в сектор Технологии за технологичните компании от 48%. Сред топ 30 от националната класация в сектор Технологии са още компании като Телерик, Мусала Софт, Скейл Фокус, Немечек, Експириън и VMWare.

В Гепард 2016 попадат компаниите, които отбелязват най-висок ръст на своите приходи за 2015 г. и покриват критериите на определението за малко и средно предприятие, а именно да имат приходи между 3.9 мнл. лв. и 97.5 млн. лв. и поне 10 служители. Всички компании в класацията е необходимо да бъдат частна собственост, да отбелязват ръст в две поредни години, както и да не са финансово, здравно, хазартно или холдингово дружество.

Историята на първенеца сред технологичните компании в класацията - Тайтън Гейт, започва през 2001 година, когато неговият основател и изпълнителен директор, Пресиян Каракостов, започва свой хоби-проект като студент в САЩ. Този хоби-проект днес е познат като сайтът за информация за мобилни телефони www.phonearena.com. През 2005 г. Каракостов осъзнава потенциала на своето хоби и решава да отвори първия офис на компанията на родна земя - в гр. Варна, където сега се помещава и нейният централен офис.

Екипът на PhoneArena

С годините, броят на читателите на PhoneArena постепенно нараства и той неусетно се превръща в един от най-посещаваните сайтове за мобилни телефони в световен мащаб, с 26 милиона читатели. Интересът на аудиторията се поддържа със средно 1000 авторски статии, новини, сравнителни анализи и видеоматериали на месец, както и с богатата база данни от спецификации на мобилни телефони.

Както с повечето информационни уебсайтове, бизнес моделът на PhoneArena се основава на монетизация на рекламните полета, които читателите виждат непосредствено до безплатното съдържание на съответната страница. Годините опит в този бизнес постепенно водят до идеята за създаване на собствено решение за оптимизация на приходите от рекламно пространство. Така, през 2013 г., се ражда вторият голям проект на Тайтън Гейт - PubGalaxy, платформа, насочена към собствениците на високия сегмент уебсайтове, която им помага да извличанет максимална печалба от рекламното им пространство. За кратък период от време PubGalaxy доказва на пазара преимуществата на решението, което предлага, и успява да привлече като клиени близо 250 издателя с общо над 1000 уебсайта в своето портфолио.

Екипът на Тайтън Гейт

Бързото развитие на Тайтън Гейт налага компанията да увеличи броя на локациите си в търсене на все повече таланти в областта на дигиталната реклама и в края на 2015 година тя отваря нов офис в столицата. По настоящем, броят на професионалистите във Варна и София надминава 100 души, като плановете са екипите да продължат да се увеличават и през следващата година. Компанията предлага изключително атрактивни условия на работа, включващи отлично заплащане, множество социални придобивки и възможност за кариерно развитие в една от най-динамичните и вълнуващи индустрии.

 

още от Бизнес
18
Сряда
Септември