Затвори

TELUS International Europe дигитализира подбора на кадри

Офисът на компанията в София. Снимка: TELUS

TELUS International Europe стана първата компания у нас, която дигитализира процеса си по подбор на кадри. Компанията създаде платформа, която позволява на кандидатите да тестват езиковите си умения от вкъщи.

Платформата функционира във всички локации, в които TELUS International оперира, съобщават от компанията. Автоматизацията позволява на специалистите в TELUS да увеличат броя на провежданите интервюта месечно с 35%. 

Новата платформа дава на кандидатите за работа възможност сами да тестват езиковите си знания и умения онлайн, в удобно за тях време, 7 дни в седмицата, 24 часа в денонощието. Всички тестове са разработени съобразно Общата европейска езикова рамка (CEFRL). След успешно преминаване през няколко лесни стъпки, търсещите работа могат с един клик да си организират среща за интервю със специалист „Подбор“ в офисите на компанията, в удобно за тях време.

Проектът цели да осигури максимална прозрачност и обективност при провеждането на тестовете, като в същото време оптимизира процеса по оценяване и подбор на кадри.

„Въвеждането на този иновативен подход при подбора на кадри следва най-новите тенденции в световен мащаб. Търсим хора, които владеят чужди езици и искат да се развиват професионално в международна среда. Това улеснение за кандидатите ще ни помогне да изпълним плановете си за растеж по-бързо.“, споделя Кристина Иванова, вицепрезидент „Операции“.

TELUS International Europe се грижи за обслужването на клиенти на над 50 световни бранда. Служителите на аутсорсинг доставчика в България наброяват близо 3000, като 30% от тях са чужденци от над 50 националности. Основните езици, с които компанията работи, са немски, френски, италиански и руски. Всеки, който иска да стартира процеса по кандидатстване за работа онлайн, може да го направи като посети този адрес.

Наскоро TELUS премести централата си в една от най-модерните бизнес сгради в центъра на София, носеща името TELUS Tower. Новият офис е с капацитет от 2300 работни места и бе построен по високи екологични и архитектурни стандарти. Той е носител на сертификата BREEAM 2013 - водещ световен стандарт за ефективност и устойчивост. Освен с удобни, светли и уютни работни пространства, разполага с велопаркинг, над 50 зали за срещи и кухни, 18 тематични зони за почивка, зали за масажи, фитнес и йога зали.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Samsung Flip позволява лесно споделяне, известяване, придвижване и дори търсене, а освен това дава възможност множество потребители да създават съдържание в едно и също време.

Димитър Димитров е основател на бизнеса и търговската марка Secdoor. Автор на редица високоефективни технически изобретения и полезни модели в областта на индустрията, получили международни патенти и сериозно световно признание. Мениджър с 25-годишен управленски опит.

Изискан и просторен - лоби барът на хотела

Цитат на деня
Виц на деня

Снимка: Pixabay

Валутен калкулатор

Валутен курс за 23.05.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 23.05.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.68635
0.592997
CNY
10
2.61485
3.82431
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.22372
0.449697
RUB
100
2.7065
36.9481
USD
1
1.67051
0.59862