Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Тръмп в атака срещу Amazon

Снимка: Guliver/Getty Images

Президентът Доналд Тръмп се възмути от ниските данъци, които Amazon ще плати в САЩ, а в същото време слуховете, че иска ограничи доминацията на интернет гиганта понижиха цената акциите на компанията на борсата в сряда, предава Франс прес.

"Заявих моите тревоги за Amazon много преди изборите. За разлика от всички, те (компанията, бел. ред.) не плащат или плащат малко данъци на щатските власти и на федералното правителство и използват нашата пощенска система като техен доставчик (причинявайки огромни загуби за САЩ) и предизвиквайки затварянето на хиляди фирми, туитна Тръмп сутринта.

Amazon приключи деня със силен спад на борсата в Ню Йорк (-4,38%) и загуба от 31,4 млрд. долара от борсовата си капитализация.

Сайтът Axios публикува през деня статия за „обсесията“ на президента към Amazon и желанието му да атакува Джеф Безос чрез антитръстовите закони. Според същия сайт богатите приятели на Тръмп се опасявали, че техните бизнеси могат да бъдат унищожени от все по-голямото влияние на Amazon в сектора на търговията.

още от Бизнес