нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Uber си върна лиценза за работа в Лондон

Getty Images

Компанията за споделено пътуване Uber си върна обратно лиценза за операции в Лондон, който по-рано бе отнет от транспортните регулатори на града от съображения за сигурност, предаде „Ройтерс“.

Правителствената агенция „Транспорт за Лондон“ (TfL), ръководена от кмета Садик Хан, отказа на технологичния гигант нов лиценз през 2019 г. с мотив, който нарече „модел на неуспехите“, след като безопасността на пътниците е била изложена на риск. Тогава стана ясно, че системата на Uber е позволила на неоторизирани шофьори да качват свои снимки в други акаунти в платформата, което според TfL означава, че от края на 2018-а до ранните месеци на 2019-а са се състояли поне 14 хил. измамни пътувания в Лондон.

Базираната в Силициевата долина компания обжалва решението, с което сега се връща на един от най-важните си пазари. „Въпреки историческите провали, сега ги намирам за подходящи да притежават лиценз на лондонски оператор на PHV (частни превозни средства“, отбеляза съдия Тан Икрам в решението си. „Искам обаче да чуя от адвокатите условията и след това моето решение относно продължителността“, каза още той. По-късно бе съобщено, че лицензът ще е валиден за 18 месеца.

още от Бизнес