нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Удължиха срока за кандидатстване в Наградите за отговорен бизнес 2020

Срокът за кандидатстване в в 18-те поред Годишни награди за отговорен бизнес 2020 се удължава, съобщават организаторите от Българския форум на бизнес лидерите. Поради големия интерес към най-престижните национални отличия в областта на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитиеq номинациите продължават до 15 февруари, 2021 г. В конкурса могат да кандидатстват всички компании със свои успешни и вдъхновяващи инициативи в подкрепа на хората, независимо от размер и сфера на дейност.

Участието в конкурса е безплатно и се извършва на сайта на форума. , а номинации могат да се правят както от фирмите, така и от техните партньори от неправителствения сектор, комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др.

Конкурсът ще отличи обществените ангажименти на компаниите в шест категории:

  • Инвеститор в човешкия капитал
  • Инвеститор в обществото
  • Инвеститор в знанието
  • Инвеститор в околната среда
  • Маркетинг, свързан с кауза
  • Цялостна КСО политика на малко или средно предприятие 

Новост в състезанието е специалната награда Diversity@Work, която ще отиде при компанията с най-успешни практики за насърчаване на многообразието на работното място.

Един от всички номинирани проекти ще бъде отличен със специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или инициатива на компанията. На финалистите в екологичната категория БФБЛ предоставя уникалния шанс да участват и в Европейските бизнес награди за околна среда, на които е координатор за България. Кандидатурите се оценяват от независимо и авторитетно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, научните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени по време на церемония през март 2021 г. С участието си в Наградите компаниите се включват и в националната КСО платформа, която БФБЛ поддържа на уебсайта си с програми и инициативи за отговорно и устойчиво развитие, осъществявани през годините в България.

Списание "Мениджър" е сред основните медийни партньори на наградите.

още от Бизнес