нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Всички служители на Facebook ще могат да работят от вкъщи и след пандемията

Снимка: Getty images

Технологичният гигант Facebook ще позволи на всички свои служители да продължат да работят от вкъщи, ако работата им го позволява, предаде Блумбърг.

От 15 юни всички служители на компанията ще могат да поискат разрешително за работа от вкъщи. Ако обаче служителите се преместят да живеят в по-евтин район, тяхното заплащане ще бъде коригирано. Те също така ще бъдат насърчени от време на време да се явяват в офиса за тим билдинг.

От компанията казват, че ще подхождат по-гъвкаво към служителите, от които се очаква да се завърнат в офиса. „Препоръката е да са в офиса поне през половината работно време“, отбелязват от Facebook. Фирмата също така планира да отвори повечето си офиси в САЩ при поне 50% капацитет от началото на септември и да отвори всичко през октомври.  До края на 2021 г. служителите ще могат да работят по 20 дни от локации, който са далеч от домовете им.

Миналата година главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че вярва, че до 5-10 години до 50% от служителите на компанията може да работят от разстояние.

„Като част от моя ангажимент към работата от вкъщи и хибридната работа, планирам да прекарам около половината от следващата година, работейки от разстояние. Установих, че работата от разстояние ми дава повече пространство за мислене в дългосрочен план и ми помогна да прекарвам повече време с моето семейство, което ме прави по-щастлив и продуктивен в работата“, е какзал Зукурбърг в сряда пред свои служители.

„Ще прекарвам много време и в офиса, като ще структурирам графика си така, че да поддържам добър ритъм с мениджърския ни екип, както и за планиране и други ключови етап. Очаквам с нетърпение скоро да се видя с много от вас в нашите офиси“, е добавил той.

още по темата
още от Бизнес