нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ясни са победителите в конкурса за стартъпи "Вдъхновяващите 5"

Над 40 стартиращи компании, разработили свой иновативен продукт кандидатстваха в инициативата  „Вдъхновяващите 5“ на Bloomberg TV Bulgaria по случай петия рожден ден на медията. 33 от тях стигнаха до финала, а от тях аудиторията излъчи и петимата победители. Те ще получат безплатни менторски сесии за развитие на бизнеса си от едни от най-големите глобални имена в предприемаческата екосистема в София, Сан Франциско, Лондон и Франкфурт! Ето кои са "Вдъхновяващите 5", според гласуването на публиката:

Най-голям брой гласове – 1027, и едно от призовите места получи търговската интернет платформа Varrio Sport – All Seasons Outdoors. Иновативната компания предлага цялостно незабравимо приключение за всички, които харесват живота от истинската му, вдъхновяваща, ярка и красива страна. За тези, които обичат да са в бурните му води и прекарват сводното си време на вдъхновяващи места с приятели и семейство, а в останалото време – планират следващото си приключение.

Първата по рода си дигитална онлайн платформа за позициониране и продажба на български стоки в цял свят - Bulgaria Store, също е сред компаниите, които попадат във вдъхновяващата стартъп петица. Позната още като „Българският Алибаба“, платформата позволява на всеки български производител по лесен и ефективен начин да позиционира своите продукти на Германския и Австрийски пазари.

С 595 потребителски гласове във „вдъхновяващата петица“ се включва и Green Revolucia – първият магазин с Нулев отпадък в България. Мисията на екипа е да направи природосъобразния начин на живот достъпен за всеки. „Искаме компанията ни да бъде инструмент за добротворство и вдъхновение за опазването на околната среда чрез лични действия“, сподели пред Bloomberg TV Bulgaria екипът на Green Revolucia.

Сред отличените иновативни бизнеси е и иновативният софтуер Subscribe.bg, който улеснява комуникацията между бизнеси и клиенти, осигурявайки мигновена обратна връзка от абонатите.

Обсерватория за идеи 2D е последният сред кандидатите за вдъхновяващата стартъп петица, който потребителите подкрепят и нареждат сред победителите. Независимото сдружение е насочено към осъществяването на обществено полезна дейност, обединяващо своите членове за разработване и осъществяване на идеи, свързани с запознаване на децата с науката и върховите технологии, опазване на биоразнообразието, съхраняването на специфичния български бит, традиции и култура, както и активно участие и иницииране на социално значими каузи.

Вдъхновяващата стартъп петица ще бъде консултирана от специален менторски колектив, подбран от Bloomberg TV Bulgaria. Менторите, които ще помогнат с напътствия и съвети на победителите, са Диана Стефанова - вицепрезидент „Глобална стратегия за развитие” във VMWare, управляващият директор на глобалната предприемаческа мрежа Endeavor Bulgaria Момчил Василев, Светозар Георгиев - съосновател на Telerik, Telerik Academy и Campus X, както и архитектът и предприемач от Лондон Адел Закут и Деян Витанов от Сан Франциско - маркетингов директор на световната гейминг компания Playco и основател на компанията в Силициевата долина Chobolabs. Стартъпът на Витанов е фокусиран върху електронни спортове на мобилни устройства. За реализацията му предприемача успява да набере почти 10 млн. долара капитал от някои от най-добрите инвеститори в САЩ.

още от Бизнес