Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Южна Корея иска да внася български вина, етерични масла и млечни продукти

Министърът на икономиката Емил Караниколов се срещна с председателя на Корейската асоциация на компаниите-вносители (КOIMA) Хонг Кванг-Хи по време на работното си посещение в Сеул.

Български продукти сред които вина, етерични масла и млечни продукти са с изключителен потенциал да бъдат изнасяни за корейския пазар. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов, който е на работно посещение в Сеул, с председателя на Корейската асоциация на компаниите-вносители (КOIMA) Хонг Кванг-Хи.

Корейската асоциация на компаниите-вносители (KOIMA) е организация, в която членуват над 8000 южнокорейски бизнес компании-вносители и е създадена през 1970 г. Това е единствената бизнес организация в Република Корея, която има за цел да подпомага вноса от чужбина и играе много важна роля в насърчаването на търговията на страната.

По време на разговорите от организацията са проявили интерес и към други висококачествени български продукти, които да бъдат реализирани в Корея.

Българският износ за Корея е надхвърлил 106 млн. щ. д. през 2018 година. На срещите си с представителите на корейския бизнес икономическият ни министър е изтъкнал предимствата на страната ни, като атрактивна дестинация за инвестиции.

още от Бизнес
18
Събота
Януари