нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Заради конкуренция: Amazon пусна безплатни еднодневни доставки в Бразилия

Shutterstock

Гигантът за електронна търговия Amazon започна да предлага на абонатите на услугата Prime безплатна експресна доставка за един ден в 50 бразилски града на фона на ожесточената конкуренция в най-голямата икономика в Латинска Америка, предаде „Ройтерс“.

Този ход идва в момент, в който местните съперници MercardoLibre и Magazine Luiza инвестират сериозно, за да увеличат скоростта на доставките и да спечелят още клиенти.

Инициативата на Amazon, която вече съществува за абонатите на Prime във Великобритания, Канада и САЩ, идва две години след старта на услугата в Бразилия.

Преди това потребителите имаха достъп до безплатна двудневна доставка с възможност за допълнително заплащане на еднодневна доставка.

В страната Amazon се нарежда на 4-то място по месечни посещения на уебсайта, изоставайки пред MercadoLibre, Americanas и OLX, която е подкрепена от SoftBank.

Логистиката е особено трудна за бразилските компании, ангажирани с електронна търговия, заради нестабилната инфраструктура в Бразилия. По-рано тази година MercadoLibre обяви инвестиция от 1.91 млрд. долара в логистиката в латиноамериканската държава, където от юни експериментира с доставки в същия ден в някои градове.

още от Бизнес