нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Zoom отчете рекордни приходи и печалба за тримесечието

Снимка: Guliver / Getty images

Платформата за видеоконференции Zoom отчете 169-процентов ръст на приходите през първото тримесечие на 2020 г. спрямо същия период на миналата година и удвои прогнозата си за приходи за цялата година, предаде Си Ен Би Си. Успехът на компанията се дължи до голяма степен на пандемията от короанвирус, която принуди милиони хора да работят от вкъщи.

Компанията отчете коригирана печалба от 20 цента на акция и приходи от 328,2 млн. долара. Анализаторите, анкетирани от Refinitiv, очакваха печалба от 9 цента на акция и приходи от 202,7 млн. за тримесечието, завършило на 30 април.

Zoom също така повиши прогнозата си за цялата фискална година, като сега очаква между печалба от 1,21 и 1,29 долара за акция и приходи от 1,78 до 1,80  млрд. долара. През месец март прогнозата беше за печалба между 42 и 45 цента за акция и приходи от 905 до 915 млрд. долара.

Анализаторът от Needham Ричард Валера определи резултатите като „невероятни“.

„Никога не съм виждал нещо от този мащаб в моите 20-години на отразяване на технологичния сектор“, коментира той.

Следвайки традицията, компанията не обяви броят на активните си потребители. Анализаторите от Bernstein Зейн Карн и Мишел Айзъкс, които дават рейтинг „купувай“ на акциите на Zoom, изчисляват, че към 27 май мобилното приложение на компанията е имало 173 млн. активни потребители спрямо 4 млн. на 4 март.

 

още по темата
още от Бизнес