нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

36 ден на протести: Блокада на "Дунав мост"

Палатков лагер в София. Снимка: Мениджър Нюз

Протестиращи в Русе блокираха движението към ГКПП „Дунав мост” тази вечер. Теобявиха, че ще пропускат автомобилния трафик на етапи.

По-рано недоволни от управлението на страната граждани организираха автошествие, което тръгна от центъра на града и стигна до кръстовището пред граничния пункт, където разгърнаха блокадата си със скандирания Оставка! Веднага!", "Всеки ден ще е така до оставката". Носят и плакати с надписи: "Оставка", "Тук съм, за да остана", "Ремонтираме държавата, извинете ни!", "Мутри вън", съобщава БТА. Там започна и изграждане на палатков лагер.

След сутрешната обсада на парламента, тази вечер продължават протестите срещу правителството и главния прокурор и в София, където продължават да бъдат блокирани кръстовища на Орлов мост, на площад "Независимост" и пред ректората на Софийския университет. Движението по бул. "Дондуков" и бул. "Цар Освободител" е спряно. Пропускат се единствено линейки и полицейски коли. Към 19.00 ч. на площад "Независимост" започнаха да се събират хора със знамена, готови да изразят недоволството си. Приготвен е и протестният арсенал от кори с яйца за обстрел на институционални сгради. Най-коментираната тема и в този лагер е липсата на кворум в парламента и проваленото извънредно заседание. Според присъстващите това е доказателство за страх сред управляващите, предава БНР.

От палатковия лагер на Орлов мост пък обещаха концерт на класическа музика.

Блокади на пет ключови кръстовища тази вечер планират и участници в антиправителствен протест в Пловдив. Те се събраха на митинг, преминал в шествие на площад „Съдинение”. То ще премине и покрай сградата на областната дирекция на полицията, където ще бъде поискана оставката на вътрешния министър Христо Терзийски заради съставени актове на участници в палатковия лагер в града.

още от България