нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

72-ри ден на протести

Снимка: Мениджър Нюз

За 72-ри ден протестиращи се събраха в „триъгълника на властта“ в София с призиви за оставката на правителството и главния прокурор, свикване на Велико народно събрание и предсрочни избори. От вчера се иска и оттеглянето на Цвета Караянчева от поста ѝ на председател на парламента.

Приблизително 100 души имаше в пространството около Министерския съвет в минутите след 20:00 часа. От т.нар. „Отровно трио“ прожектираха върху фасадата на новата сграда на Народното събрание антиправителствените си послания и кадри на премиера Бойко Борисов преди речите си. 

Тази вечер множеството не пое на традиционното си шествие към площад „Орлов мост“. Вместо това към 21:00 часа хората се отправиха към Представителството на Европейската комисия на улица „Г. С. Раковски”. Там поставиха плакат с надпис на английски „Европа, сляпа ли си? Или си като него?“, който преди това показаха пред парламента.

По-рано днес организаторите на демонстрациите обявиха, че са събрали над 2 хил. доброволци за каузата си.

И тази вечер във Варна граждани изразиха недоволството си от управлението около палатковия лагер, информира БНР. Протестиращ се е оплакал, че агресивна жена е нарязала една от палатките и е отправяла вербални атаки към всички.

още от България