Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Абитуриенти, шофирането означава отговорност!

Дни преди началото на дългоочакваните абитуриентски балове алкохолната индустрия, държавата и част от най-добрите актьори на България излизат с призив срещу шофирането в нетрезво състояние сред най-рисковата група – начинаещите и бъдещи шофьори.

„Има безброй прекрасни моменти, за които си струва да живее човек, не пропилявайте живота си с глупави грешки и пазете близките и приятелите си!“ - обръщат се към абитуриентите стендъп комиците от група „Нема К‘во“. Калин, Венсан и Жорони са част от социалния проект на алкохолния производител Перно Рикар България „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”. Модулът е насочен към учениците от 11 и 12 клас, които са придобили документ за правоуправление на автомобил или това им предстои скоро. 

Кампанията стартира през 2015/2016 учебна година и с всяка изминала успехът й става все по-забележителен. За целите й е създаден специално 17-минутен късометражен филм "Моментът никога не е само един" с участието на редица звездни актьори - Александър Сано, Силвия Петкова, Филипа Балдева и Силвестър Силвестров. Режисьор е легендарният Зоран Петровски, а сценарист е Георги Иванов, работил по някои от най-впечатляващите български сериали. Но кампанията далеч не е обединение единствено между бизнес и популярни лица. От следващия сезон партньор ще бъде и Министерство на образованието, а от самото начало проектът се радва на безусловната подкрепа на Асоциация Родители, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, СБА и МВР, дирекция „Пътна Полиция“.

„Да пиеш и да тръгнеш да шофираш е като да стоиш пред замръзнало езеро и да скочиш в него! Безсмислено, тъпо и води до сериозни травми! Бъдете разумни, защото най-доброто в живота предстои!“ – съветва бъдещите и млади шофьори Ники Станоев.

Актьорът, е един от посланиците на „ШОФИРАНЕ=ОТГОВОРНОСТ”, заедно с група „Нема К‘во“, Александър Сано и Силвия Петкова. Тази учебна година, за пореден път, именно те изминаха стотици километри, за да се срещнат лице в лице с учениците в едни от най-активните училища в страната – Разград, София, Етрополе, Горна Малина, Златица, Червен бряг, Мездра. С тях актьорите говориха за превенцията на един от най-наболелите проблеми в този период на годината - баловете, когато рискът от пътни произшествия в следствие на употребата на алкохол значително се увеличава. Броят проведени часове по темата за 2018/2019 учебна година е 400, а общият брой на запознатите с проблема ученици от началото на кампанията преди четири години е почти 20 000.

„За миг всичко може да се преобърне. Помислете за хората, които ви обичат и се сетете колко животи безсмислено са си отишли по пътищата.“ - призовава Силвия Петкова.
„Младият човек иска винаги да е готин. И ако ти успееш да му втълпиш, че е много готино да не правиш грешката да шофираш след като си пил, успехът е гарантиран“, категоричен е Александър Сано.

Повече информация за програмата може да откриете на www. karaiotgovorno.com.

още от България