нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Адвокат Марковски за банкерката, откраднала 1 млн: Парите са скрити

Кадър от Нова телевизия

Когато има такова престъпление, основният въпрос е къде са парите. Отговорът е, че парите ги няма. Фактът на престъплението е доказан, оттук нататък започва работата по издирването на парите. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски по повод случая с банкова служителка от Варна, която е обвинена в присвояването на 1 млн. лева.

В ефира на „Здравей,България” адвокатът заяви, че банката би трябвало да защитава по-добре влоговете си. По неговите думи източването на парите е станало, тъй като в банката не е бил спазен механизмът при извършването на операции с влогове.

„Дърпането на парите е станало, когато служителката се е разпореждала с влога. Тя има право да внася, да тегли, да превежда по този влог. Тя обаче е трябвало да уведоми, съгласно вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи проверка.“, казва Марковски.

„Този вложител, който иска да направи превод, трябва да представи документ за самоличност. Той трябва да е там. Другата служителка трябва да провери, такъв е редът. Обаче не са го правили”, добавя адвокатът.

Адвокат Марковски изрази и съмнение във версията, че банкерката е извършила престъплението от любов, за да угоди на виртуалния си приятел.

„Парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също.Най-интересният въпрос е ако се скрият, заслужава ли си. Да прогнозираме какво ще се случи с тази жена. Тя прави пълни признания, обвинението е доказано. Съкратено съдебно следствие, присъда 18 години. Намаляват се с една трета – стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв поглед мож На пръв поглед може и да си струва, но това не е така”, обясни адвокатът.

 

още по темата
още от България