Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Александър Ваклин: Не съм употребен, изпълних дълга си

1330

„Аз изпълних своя дълг - сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален. Това е нещо, за което съжалявам”. Това каза в ефира на Нова телевизия тази сутрин бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигнал през миналата година срещу бившия кмет на столичния район Младост Десислава Иванчева за корупция. 

Вчера състав на специализирания наказателен съд призна за виновна Десислава Иванчева за искан подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин в съучастие с Биляна Петрова и Петко Дюлгеров и я осъди на 20 години затвор. Такова наказание поиска още вчера и прокуратурата. 

Съдът реши - 20 години затвор за Десислава Иванчева

„Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния – деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен”, каза днес в предаването „Здравей, България” Александър Ваклин.

Биляна Петрова получи присъда от 15 години лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба, а Петко Дюлгеров - 12 години лишаване от свобода и 12 хил. лв. глоба.

Според Ваклин адвокатите на обвиняемите са „впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели”.  

„С тази сложна композиция на законите за борба с корупцията – това е сериозен тест за правораздавателните органи дали ще успеят да поведат войната срещу този „рак” на обществото - корупцията”, заяви Ваклин.

Относно твърденията на защитата на обвинените, че корупция е започнало да се търси в община „Младост” още преди да му е поискан конкретния подкуп, Ваклин заяви, че това е тезата на адвокатите и той не знае дали е разследването е започнало преди неговия сигнал.

„В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, коментира Ваклин.

още от България
16
Неделя
Юни