нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Бойко Борисов: Няма да излъчим кандидат за президент до последния момент

Снимка: Alexandros Michailidis / Shutterstock

В рамките на участието си в онлайн конференцията на Жени-ГЕРБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията няма да излъчи кандидат за президент до последния момент.

Според него една от основните причини за това са действията на служебните министри Бойко Рашков и Велислав Минеков. „Радев праща бухалката Минеков. Радев праща бухалката Рашков. Затова искат да се докопат до кандидата за президент, за да бъде репресиран“, каза още Борисов.

„Минеков щял да гони първата политическа сила от централата й. Нали по Конституция служебното правителство трябва само да уреди едни честни избори? А те не са честни, защото не приеха нито да броят квитанциите, нито да ги осигурят”, коментира той.

„Само да напомня на Минеков, че има текст от закона за политическите партии и ние го спазваме. Да спре да лъже, ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ с безобразията на един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори. Радев праща бухалката си Рашков, Радев праща Минеков. Те не могат иначе да спечелят избори. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, за да се саморазправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът”, подчерта Борисов.

„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”, заяви Бойко Борисов. „Неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от вашия пол, най-много жени, и ние винаги сме се старали да откликнем по същия начин“, допълни той.

Борисов се обърна и към структурата на ГЕРБ в Благоевград и по-конкретно към Даниела Савеклиева с думите: „Кандидати имате много, но резултати нямате. Няма и да имате“.

още от България