нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Депутатите се събират на извънредно заседание, протестиращите ги посрещнаха с яйца и домати

Протестиращите направиха заявка да блокират парламента, където днес ще се проведе извънредното заседание на депутатите, предаде bTV. 

Демонстрантите посрещнаха народните представители с яйца и домати. Събитието е организирано в социалните мрежи под надслов: „Домати за депутати“.

Полицейското присъствие в района е засилено, движението е отцепено.

Днес депутатите се събират по настояване на БСП. Според дневния ред, определен от социалистите, парламентът трябва да гласува проекторешение, с което задължава правителството в 7-дневен срок да внесе актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса.

От левицата настояват да бъдат изслушани премиерът Бойко Борисов вътрешният министър Христо Терзийски заради насилието над журналисти и протестиращи по време на Националната конференция на ГЕРБ.

Междувременно в столицата остават блокирани трите възлови столични кръстовища - Орлов мост, пред Ректората на СУ и на площад „Независимост“ в т.нар. триъгълник на властта. „Дондуков“ остава блокиран от майките от „Системата ни убива“, информира БНР.

При първата регистрация  на депутатите не се събра кворум. В зала се регистрираха 78 народни представители, при необходими за кворум 121.

още от България