нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Един арестуван при вчерашните протести в столицата

Мениджър нюз

Един човек е бил арестуван по време на вчерашния 76-ти ден на протести срещу правителството и главния прокурор в столицата, предаде bTV. Той е бил задържан за носене на забранени предмети. Ранен е бил един полицай.

Късно вчера се стигна до сблъсък между полицията и протестиращите, след като около 21:30 часа недоволните от властта са бяха спрени между сградата на БАН и стария парламент. Демонстрантите обясняват, че са настоявали да стигнат до храм-паметника „Св. Александър Невски“.

По униформените полетяха яйца, шишета и камъни. Демонстрантите направиха няколко неуспешни опита да разкъсат полицейския кордон. Дойде и кметът на район „Оборище“ Николай Александров. Около полунощ - демонстрантите се разотидоха.

За днешния ден е съгласувано със Столичната община единствено провеждане на протестни действия на площад "Независимост“, както и в района пред БНБ, заяви шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

„Случилото се пред сградата на Народното събрание - стратегически обект от значение за националната сигурност, са нерегламентирани действия, целящи единствено ескалация на напрежението. В този смисъл усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред", коментира Хаджиев напрежението между протестиращи и полиция пред старата сграда на парламента в 76-ата протестна вечер в столицата.

 

 

 

още от България