нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Еко образование, еко интелигентност, еко промяна – "Мениджър" задава нови цели в 10-то юбилейно издание на Зеления форум

Министърът на околната среда и водите Нено Димов и столичният кмет Йорданка Фандъкова ще бъдат сред основните участници в предстоящия 10. юбилеен "Зелен форум" на списание "Мениджър".

"Еко образование, еко интелигентност, еко промяна» е надсловът на събитието тази година, организиран в партньорство с ЕКОПАК. Основен фокус на дискусиите ще е идеята за създаване и постепенно налагане на модел на устойчиво бизнес образование.

На форума, който ще се проведе утре, 18 юни в столичната галерия  „Оборище 5", от 13.00 часа сп. „Мениджър“ ще събере визионери, които насърчават училищата да преподават и да моделират образование за устойчив бизнес и устойчиво развитие на общността. Ще даде думата на лидери, които знаят как екологична интелигентност, която предоставя способността да се учи от опита и да се справя ефективно с проблемите на околната среда, ще доведе до промени в различните индустрии и в индивидуалните действия и поведение на всеки жител на планетата. Форумът ще протече в два панела с модератори Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България и Юлиян Попов, главен консултант на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа.

На прага на следващото десетилетие, организаторите на форума канят в юбилейното издание и своите многобройни съмишленици от бизнеса, които в годините се присъединиха към инициативата на списанието за формиране на отговорна към зелените идеи и политики общност – "Зеленият кръг". Какъв е приносът на тази общност към опазването на ресурсите и природата у нас в последните 10 години, ще стане ясно от специално изготвен по поръчка на "Мениджър" анализ, който ще бъде представен от Боян Рашев, управляващ партньор в denkstatt. В края на събитието ще бъдат обявени и новите цели на Зеления кръг за следващото десетилетие.

Специална изложба "10 години Зелена трансформация" е съпътстващото събитие за юбилея на форума. Тя може да бъде видяна на 18 юни в Галерия "Оборище 5".

Пълната програма и всички участници можете да видите ТУК

 

 

още от България