Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Емилиян Гебрев: Шпионският скандал разкрива нови подробности за опита за покушение срещу мен

Кадър от bTV

Според изнесената от прокуратурата информация една от целите на участниците в шпионския скандал е била определени предприятия да не попадат в „български ръце”, а това съвпада с периода, когато заявих намерението си за законно да придобия „Дунарит”. Това заяви пред bTV оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев по повод разследването за шпионаж срещи Николай Малинов, в което бе замесено и неговото име.

„Кои са другите фирми, които искат да придобият „Дунарит”? Всичките са чуждестранни фирми", коментира Габрев, като подчерта, че много от тези компании вече ги „няма в правния свят” и дори не може да им се платят парите по делата, които са завели за предприятието.

Според Габрев разследването разкрива нови подробности около опита за отравянето му. Той подчерта, че се е обърнал към главния прокурор Цацаров, за да се поднови разследването по опита за покушение срещу него и сина му, но вече година няма отговор.

Бизнесменът отрича категорично да е шпионирал в полза на чужда държава и да е обслужвал чужди интереси и казва, че никога не се е срещал с Николай Малинов или с Малофеев и Решетников.

Той заяви, че се познава банкера Цветан Василев, и че се е срещал с него 3-4 пъти за по няколко минути, но двамата нямат общ бизнес.

„Всички в страната знаят кой е Василев”, отбеляза Гебрев.

Според бизнесмена държавата трябва да обърне по-сериозно внимание на оръжейния сектор, който е от стратегическо значение.

Габрев също така заяви, че разследването срещу него за пране на пари цели да пречи на бизнеса му.

„Става въпрос за пари, които са дадени през 2005 г., как тогава Агенцията по приватизация не е разбрала, че не са чисти?”, коментира той.

още по темата
още от България
19
Неделя
Януари