нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Евакуираха жители на Костенец заради Стоян Зайков

И днес продължава издирването на Стоян Зайков. Периметърът на претърсване се разширява. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от bTV. Евакуирани са евентуално застрашени жители на Костенец.

"Сигурността наистина е скъпо нещо. Но ние сме длъжни да защитим гражданите и да издирим извършителя на тежкото престъпление", обясни министърът.

Полицаите са сигурни, че беглецът следи развитието на операцията по издирването му. Вероятно той слуша новините по радио, което периодично включва. Не е изключено да има и помагач, който да му съдейства в укриването.

Досега Зайков не е потърсил контакт с никой от близките си.

Маринов поясни, че са планирани действия в различни направления. "Предприехме действия по защита съвместно с прокуратурата на евентуално застрашени лица, които са имали отношения – както семейни, така и спорове в миналото, с евентуалния извършител. Те са евакуирани и не се намират на територията на Костенец", обясни вътрешният министър.

На въпрос дали е станало ясно на кого принадлежи намереното оръжие, Маринов отговори, че експертизите за ДНК профили все още продължават. "Към момента не можем да твърдим, че това е оръжието, с което е извършено второто убийство". 

Маринов поясни, че се разширява периметъра на претърсване. "Получаваме много сигнали, които ежедневно проверяваме – от най-различно естество, включително и такива, които мога да определя като злонамерени. Затова искам да призова да не се пускат злонамерени сигнали", каза още той.

Психолози продължават работата с детето и семейството на издирвания.

още по темата
още от България