нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

"Фантастико" дарява 200 000 лв. за дихателни апарати на "Александровска болница"

Снимка: Фейсбук

Търговската верига "Фантастико" дарява 200 000 лв. за закупуването на  дихателни апарати за столичната УМБАЛ „Александровска“. Решението за финансовата подкрепа е взето веднага, след като става ясно, че се търси възможност за закупуване на животоспасяващата апаратура  в условията на пандемия от COVID-19 и недостиг на подобна апаратура в стотици болници по целия свят, посочват от компанията

От търговска верига „Фантастико“ заявяват категорично, че финансовата подкрепа се прави с цел повече пациенти да получат адекватно лечение, както и да бъдат предпазени българските лекари от нуждата да вземат тежки решения в бъдеще, подобни на тези в Италия.

Ръководствата на УМБАЛ „Александровска“ и на търговската верига подчертават, че няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания. Единствено лекарите са тези, които ще правят преценка кой пациент от каква медицинска помощ има нужда.

От търговска верига „Фантастико“ вече е заявена готовност пред държавните органи за оказване на подкрепа. Компанията е в непрекъснат контакт с УМБАЛ „Александровска“ и при нужда има готовност да бъдат предприеми и следващи стъпки за улесняване работата на лекарите.

"Фантастико" бе и първата от големите вериги магазини у нас, която въведе стриктен и в същото време удобен алгоритъм за пазаруване в условията на извънредна ситуация, с възможност за предварително планиране на реда за изчакване. Компанията реагира светкавично, още преди властите да издадат инструкции за предотвратяването на струпване на хора в големите магазини.

 

 

още от България