нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Има вероятност и второто убийство в Костенец да е дело на Стоян Зайков

„Има вероятност и второто убийство в Костенец да е дело на Стоян Зайков. Няма категорични данни, че заподозреният, който издирваме от миналата седмица е същият извършител. Починалият е съсед на евентуалния заподозрян, но до момента нямаме категорични данни, че убийствата са извършено от един и същи човек, въпреки че не изключваме тази версия и работим по нея”. Това каза на брифинг в Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, предаде БНТ.

„Двамата са били съседи, имат роднинска връзка, назад във времето са имали дразги, но данните, които имаме до момента, показват, че доста време не са имали конфликт. Били са на чисто човешки отношения“, допълни Иванов.

„До сега нямаме сигнал някой нещо да е чул, да е свидетел. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно медицинската експертиза ще имаме яснота“, добави Иванов в отговор на въпрос дали има сигнали или някаква информация относно второто убийство.

По думите му има вероятност издирваният Стоян Зайков да се е укривал в дома на втория убит.

По информация на органите на реда Валентин Петров е живеел сам. Разведен е. Има дете. През деня е бил на работа. Бил забелязан за последно в 18 часа на предния ден. Направен е оглед на къщата му и са иззети веществени доказателства. А сигнали за местоположението на Стоян Зайков имало, но нито един от тях не е бил потвърден.

Стоян Зайков е заподозрян за убийството на бившата си приятелка, която беше намерена убита в петък.

още от България