нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

МРРБ ще получи над 400 млн. лв. за нови пътища

Guiliver/Getty images Снимката е илюстративна

"Бюджетът, който е предложен за реконструкция на републиканската пътна мрежа е съобразен с кризата. В началото на 2021 г. никой не вярва, че пандемията ще изчезне, така че в бюджета са заложени средства за подпомагане на хората в кризата. МРРБ ще получи над 400 млн. повече те са за нови отсечки и свлачища, както и 110 млн. за текущ ремонт и поддържане", съобши министърът Петя Аврамова.

За сравнение очакваните приходи от винетки на леките коли за 2020 г. се очаква да бъдат около 300 млн. лв. Приходите от такси за товарни средства, събирани от толсистемата, обаче са се понижили с 40% заради намален трафик.

Тунел "Витиня" ще е пуснат за движение в началото на 2021 г.", а автомагистрала "Хемус" ще бъде готова през 2024 г. ,, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по Канал 3.

"В тази обстановка не е момента за показване на политически мускули, използвайки болестта на някой народни представители. Безотговорно и цинично е, сравнявам го с това да видиш болен човек и да се изправиш с юмрук", заяви по Канал 3 министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, предаде "Монитор".

"Работи се усилено по АМ "Хемус", всички в държавната администрация имат ангажимент за целия процес, имаме болни и карантинирани колеги в МРРБ и АПИ, дори от вкъщи работят, за да не спрем строителството, защото това са работни места и подпомагане на икономиката. Работи се и по АМ "Европа". 986 км са в процес на ремонт", каза министър Аврамова.

още от България