Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

МВнР: Въздържайте се от пътувания през следващите дни до страни от Балканския полуостров

100

Снимка: Мениджър Нюз

Министерството на външните работи (МВнР) съветва българите да се въздържат от пътувания през или до Република Македония, Румъния, Босна и Херцеговина,Черна гора и Сърбия, Хърватия и Словения в следващите няколко дни.

Причината е очаквано влошаване на метеорологичните условия, изразяващо се в минусови температури, силни ветрове и обилни снеговалежи.

В случай на неотложни пътувания МВнР съветва гражданите да се осведомят подробно за актуалната метеорологична и пътна обстановка за дестинацията на пътуване, да следват стриктно инструкциите на местните вла‎сти и указанията на пътните знаци и да потеглят на път напълно подготвени за придвижване в зимни условия - зимни вериги за гумите, пълен резервоар на автомобила, подходящо топло облекло и мобилни апарати с напълно заредени батерии.

В случай на кризисна ситуация, МВнР съветва гражданите да уведомят своевременно близките си за своето състояние и местоположение, да означат своето местоположение в социалните мрежи и да подадат сигнал до Дирекция "Ситуационен център" на МВнР, която приема денонощни сигнали за бедстващи хора на телефон: 00359 2 948 2404 или на имейл: crisis@mfa.bg

още от България