На опашки и за ресторант от утре

На опашки и за ресторант от утре

На опашки и за ресторант от утре

Изчакване на дистация за място в заведение - такъв ще е редът, по който от утре трябва да започнат работа ресторанти, барове, кафенета и сладкарници. Българската агенция за безопасност на по храните публикува в късните следобедни часове съгласуваните със здравното министерство изисквания към бранша за работа при спазване на противоепидемични мерки. От утре заведенията могат да отворят врати за клиенти на открито - градини, тераси и т.н., но само ако отговарят на следните условия

  • Разстоянието между масите трябва да бъде минимум 1,5 метра.
  • Допускането на хората в обектите трябва да става организирано, без струпване
  • На местата, където се очаква да се събират по-голям брой хора, да се поставят табели, указващи спазването на дистанция както между гражданите, така и между служителите на обекта.
  • Да не се допуска свободно движение на хора между масите, особено ако не са клиенти на заведението.
  • Да се създаде организация за недопускане на струпване на много хора едновременно в общите помещения (тоалетни, фоайетата пред тях и др).
  • Клиентите, които чакат пред заведението за влизане и настаняване, трябва да спазват дистанция помежду си от 2 метра.
  • Обслужващият персонал трябва задължително да е с предпазни средства - маска или защитен шлем. Ръкавиците са препоръчителни. Маските са задължителни и за сервитьорите и за готвачите 
  • Собствениците и управителите на заведения трябва да осигурят препарати за дезинфекция на ръцете на персонала си.

От Агенцията уточняват, че е възможно изискванията  да се актуализират спрямо развитието и разпространението на COVID-19 в страната.
Проверки за спазването на заповедите и изискванията започват още от утре и ще се извършват от инспекторите на БАХБ и регионалните здравни инспекции.
 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ