Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Николай Малинов: Пари от Русия съм получавал само по договори, като всичко е минало поне три данъчни проверки

Кадър от bTV

Мога да кажа по какъв начин съм получавал пари от Русия. Например, когато бях издател на вестник "Дума", за публикации на "Российская газета" съм получавал пари и съм си плащал данъците. Това заяви председателят на движение „Русофили” Николай Малинов в ефира на bTV, като добави, че няма нещо, което да не е оформено с договори и да не е минало поне три данъчни проверки.

Вчера прокуратурата обвини Малинов в шпионаж в полза на две руски организации.

„Квалификацията "шпионин" е обидна за мен в личен план“, коментира обвиненията председателят на „Русофили”

„Такъв тип обвинения, каквито са ми повдигнати, за последен път са повдигани през 1978 г. Задържаха ме, взеха всичко, но това им е работата. Те дойдоха в седем часа в понеделник. Повече съм притеснен обаче за моите съратници и другари, защото сме голям екип. Притеснен съм за децата си, за съпругата си. Не искам никого да обвинявам“, добави още той, като заяви, че в ареста са се държали добре с него.

Малинов заяви, че е напуснал БСП, защото е следвал своята кауза и убеждения.

„Едно от обвиненията е, че съм имал намерение да правя партия. Аз не знам да имаш намерение да е подсъдно. Защо съм имал намерение да направя комплект от телевизии – идеята ми беше политематична и детска телевизия – аз се занимавам с телевизия от 20 г.”, коментира той.

Председателят на „Русофили” също така заяви, че се познава със соченият за олигарх Константин Малофеев и призна, че го е запознал с банкера Цветан Василев.

"Това лошо ли е? Не знам какви са техните отношения и не ме интересува. Поводът беше, че Цветан Василев беше оставен на улицата, с риск да загуби живота си и семейството си - помоли за връзка с влиятелни кръгове в Русия", коментира Малинов, като допълни, че е двамата с Малофеев са единомишленици, но никога не е получавал пари от него.

 „Това, че съм следял сделките, свързани с Цветан Василев – ами, да! Следя ги – тези, които купиха предприятията му – те трябва да бъдат преследвани. За намерение ли ме преследват?”, каза още той, като допълни, че е обиден от поведението на Василев, защото заради него са пропаднали редица техни общи проекти.

Малинов още заяви, че се познава с Делян Пеевски, а с Цвета Василев го е запознал Сергей Станишев.

„Делян Пеевски и Цветан Василев имаха кабинети един до друг – той му беше дясната ръка”, посочи той.

още по темата
още от България
25
Събота
Януари