нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Нови доказателства вади прокуратурата за хакерската атака срещу НАП

Снимка: Мениджър Нюз

Нови доказателства за безпрецедентната кибер атака срещу НАП ще представи днес държавното обвинение на заседание на Апелативния спецсъд. На него ще се гледа мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Той бе задържан след завръщане от Канада по повдигнато обвинение в кибертероризъм, но след това съдът го пусна под парична гаранция от 100 хил. лева.

Прокуратурата, но и защитата на Тодоров обжалват мярката. Обвинението настоява Тодоров да бъде върнат в ареста, а адвокатите му - паричната гаранция да бъде намалена.

Прокуратурата настоява днешното заседание, на което ще представи въпросните нови доказателства, да протече при закрити врати, тъй като ще бъде изнесена чувствителна информация, включваща документи, данни от разпити и информация от държавни институции, банки, взаимоотношения на клиенти с банки и застрахователи, данъчни документи и междуфирмени търговски отношения, свързани с прякото развитие на икономиката в страната.

"Не се притеснявам, нищо не съм поръчвал", коментира лаконично самият Иван Тодоров на влизане в спецсъда днес.

Обвиняеми по това дело заедно с Тодоров са и Кристиян Бойков и Георги Янков от "ТАД Груп", които също са на свобода под парична гаранция.

Малко по-късно, в съда пристигна и Кристиян Бойков, който вероятно ще бъде призован да даде показания.

още от България