Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Обявиха имената на жертвите от Хитрино

131

Снимка:Дияна Георгиева/Мениджър Нюз

Властите обявиха имената на седемте жертви на взрива в Хитрино. Пет от тях са идентифицирани и днес бяха погребани. За останалите две жертви ще се изчакат резултати от ДНК-експертиза.

Експлозията в Хитрино отне живота на:

Дениз Танеров Юнузов (18 г.)

Анифе Алиева Мехмед (53 г.)

Танер Юнузов Ахмедов (42 г.)

Акиф Рагуб Рагуб (44 г.) и съпругата му Фейме Аляйдин Сали (41 г.)

 Шерифе Ибрам (93 г.)

Бедри Ахмед (45 г.)

Поклон пред паметта им!

Ранените при инцидента са 28. Напълно разрушени са 26 къщи, съобщи министърът на финансите в оставка Владислав Горанов на брифинг след извънредно заседание на Министерския съвет днес, на което бяха отпуснати 10 млн. лв. бюджетни средства за преодоляване на последствията от разрушителния взрив на влаковата композиция с цистерни.

Стотици изпратиха 5 от жертвите на трагедията в Хитрино на заупокойна молитва /дженазе намаз/ днес по обяд пред Томбул джамия в Шумен, където бяха положени телата на Дениз  Юнузов и баща му Танер Юнузов Ахмедов, Анифе Алиева Мехмед, Акиф Рагуб Рагу и съпругата му, Фейме Аляйдин Сали.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи и десет имами от Шумен и съседни области прочетоха молитви за мъртвите. Паметта им беше почетена и от десетки българи, техни познати и приятели, които също се стекоха пред джамията. Там, заедно с класния си ръководител дойде и целият 12-ти клас на Професионалната гимназията по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“, в който е учил 18-годишният Дениз Юнузов. От там траурни катафалки, осигурени от главното мюфтийство, поеха към три различни села, където бяха погребани петте жертви, съобщи кметът на община Хитрино Нуредин Исмаил. Там са родините им места и родовете им, допълни той.
 

 

още от България
23
Събота
Март